Συμβουλές για να επιλέξετε βαπτιστικό σταυρό

Βρείτε χρήσιμες συμβουλές ώστε να επιλέξετε τον κατάλληλο βαπτιστικό σταυρό

Ο σταυρός αποτελεί διαχρονικά ένα κόσμημα με ένα ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Στο ΖΑΝ, σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε βαπτιστικούς σταυρούς από το 1978. Εδώ και 40 χρόνια δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο design όσο και στα υλικά που χρησιμοποιούμε. Είτε είστε γονιός, είτε γίνεστε νονός ή νονά, εδώ θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές ώστε να επιλέξετε τον κατάλληλο βαπτιστικό σταυρό με βάση την αισθητική και το γούστο σας.

Μέγεθος

Σε ένα βαπτιστικό σταυρό, ένα από τα πρώτα στοιχεία που προσέχουμε είναι οι διαστάσεις του. Ένα χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε έντονα τα τελευταία χρόνια είναι η σταδιακή μείωση του μεγέθους του βαπτιστικού σταυρού. Τόσο για τα κορίτσια όσο και για τα αγόρια, οι σταυροί έχουν γίνει πλέον πιο λεπτεπίλεπτοι και κομψοί ακολουθώντας πιο minimal γραμμές.

Χρώμα

Ο βαπτιστικός σταυρός αποτελεί ένα κόσμημα που θα συντροφεύει ένα κορίτσι ή ένα αγόρι από την παιδική του ηλικία ώς την ενήλικη ζωή του. Γι’ αυτό και εμείς, στο ΖΑΝ, προτείνουμε χρώματα χρυσού και σχέδια διαχρονικά, ώστε το κόσμημα που θα επιλέξετε να είναι ευκολο-φόρετο και πρακτικό. Το επικρατέστερο λοιπόν, λόγω διαχρονικότητας, χρώμα χρυσού για το σταυρό είναι το κίτρινο. Στο χρώμα αυτό αναδεικνύεται έντονα και η χειροποίητη δουλειά ενός βαπτιστικού σταυρού. Σε κίτρινο χρυσό θα βρείτε σταυρούς με ματ ή σαγρέ επιφάνειες.

Γυναικείοι σταυροί σε κίτρινο χρυσό

Ανδρικοί σταυροί σε κίτρινο χρυσό

Περισσότεροι σταυροί σε κίτρινο χρυσό

Παράλληλα τα τελευταία χρόνια, για τον γυναικείο κυρίως σταυρό, υπάρχουν αρκετές κομψές προτάσεις και σε λευκό ή σε ροζ χρυσό, οι οποίες αποτελούν μια πιο θηλυκή και χαριτωμένη επιλογή. Οι σταυροί σε αυτά τα χρώματα είναι συνήθως στολισμένοι με πέτρες, είτε ζιργκόν, είτε Διαμάντια (Round Brilliant Cut Diamonds) και τους ταιριάζει πολύ όμορφα η λεία επιφάνεια που αναδεικνύει το ιδιαίτερο χρώμα τους και το σχέδιο που σχηματίζουν οι πέτρες.

Σταυροί σε λευκό χρυσό

Περισσότεροι σταυροί σε λευκό χρυσό

Σταυροί σε ροζ χρυσό

Περισσότεροι σταυροί σε ροζ χρυσό

Καράτια

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο πριν την τελική επιλογή του σταυρού βάπτισης είναι τα καράτια του χρυσού. Ανάλογα με τα χρήματα που θα ήθελε ο νονός ή η νονά να διαθέσει, θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε χρυσό 14 ή 18 καρατίων. Στο ΖΑΝ, θα βρείτε το σταυρό που σας αρέσει και στο κόστος που σας εξυπηρετεί ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία βαπτιστικών σταυρών.

Σταυροί 18 καρατίων

Περισσότεροι σταυροί 18 καρατίων

Design

Στο design δεν υπάρχουν κανόνες καθώς το γούστο είναι καθαρά υποκειμενικό. Συμβουλή μας είναι, αν πρόκειται να επιλέξετε ανδρικό σταυρό να επιλέξετε ένα σχέδιο πιο αυστηρό, με λιτά στοιχεία διακόσμησης και σαγρέ ή ματ επιφάνεια.

Στη συλλογή βαπτιστικών σταυρών ΖΑΝ θα βρείτε σταυρούς δυο όψεων οι οποίοι μπορούν να φορεθούν εξίσου από την διακοσμημένη ή από την απλή πλευρά τους, δίνοντας έτσι την επιλογή μιας δεύτερης εμφάνισης.

Στους γυναικείους σταυρούς υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στο design. Στο ΖΑΝ θα βρείτε σταυρούς με μοτίβα όπως είναι ο φιόγκος ή τα φύλλα, αλλά ακόμα και με πιο λιτό, αυστηρό και minimal ύφος. Επίσης υπάρχει ποικιλία ανάμεσα στα διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιούμε, όπως είναι τα διαμάντια, τα ζιργκόν ή το φίλντισι.

Antique σταυροί

Μια ιδιαίτερη πρόταση αποτελούν επίσης οι antique σταυροί , για κάποιους πιο κλασικοί και για κάποιους vintage. Οι antique σταυροί έχουν ιδιαίτερα σχέδια με πολύ κομψή δουλειά. Είναι 18 καρατίων διακοσμημένοι με πολύτιμους λίθους και η επιφάνεια τους έχει υποστεί μια ιδιαίτερη επεξεργασία ώστε να δείχνει πεπαλαιωμένη.

Επιφάνεια

Το κάθε στυλ σταυρού ζητά διαφορετική επεξεργασία στην επιφάνεια του χρυσού, ώστε να δημιουργηθεί ένα αρμονικό σύνολο. Στη συλλογή ΖΑΝ θα βρείτε βαπτιστικούς σταυρούς με πολύ ξεχωριστές επιφάνειες. Είτε αυτός είναι γυναικείος, είτε ανδρικός, θα συναντήσετε σχέδια με απλές, λείες επιφάνειες ή πιο περίτεχνες, όπως το ματ του πάγου, το ματ της άμμου, το σαγρέ ή οι ανάγλυφες επιφάνειες.

Σταυροί με ιδιαίτερες ή ανάγλυφες επιφάνειες

Αλυσίδα

Ο βαπτιστικός σταυρός συνοδεύεται από την αλυσίδα του προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο βαπτιστικό πακέτο. Στο ΖΑΝ θα βρείτε αλυσίδες για το βαπτιστικό σταυρό σας σε 14 ή 18 καράτια. Στους ανδρικούς σταυρούς σας προτείνουμε το μήκος της αλυσίδας να είναι τουλάχιστον 50 εκατοστά και στους γυναικείους 40 με 45 εκατοστά, ώστε η αλυσίδα να είναι κατάλληλη να φορεθεί και όταν το παιδί θα γίνει ενήλικας.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε επίσης μοναδικούς σταυρούς, κυρίως γυναικείους, που ταιριάζουν ιδανικά με διπλή αλυσίδα, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό σύνολο.

Οι σταυροί που θα παραλάβετε από το κατάστημα μας συνοδεύονται από ιδιαίτερες και κομψές συσκευασίες.
zan-package

Στη συλλογή βαπτιστικών σταυρών ΖΑΝ θα βρείτε μοναδικά κομμάτια που συνδυάζουν άψογα το στυλ, τη φινέτσα και την πολυτέλεια με τη διαχρονικότητα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ανθρώπους που θα τα προσφέρετε να τα χαίρονται για μια ζωή.

Άλλες προτάσεις δώρων

Αφού ολοκληρώσετε την αναζήτηση των βαπτιστικών ειδών, μπορείτε ακόμη να επιλέξετε ξεχωριστά δώρα για τον κουμπάρο ή την κουμπάρα σας μέσα από τις συλλογές κοσμημάτων ΖΑΝ. Στο κατάστημα μας θα βρείτε εντυπωσιακά χειροποίητα χρυσά ή λευκόχρυσα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους.

Από εμάς, να έχετε πάντα χαρούμενες και όμορφες στιγμές!
Μαρίνα Ζαχαριουδάκη
ΖΑΝ Κόσμημα